PrimeHumic bij kalveren- positieve effecten op de darmgezondheid

Voordelen zijn onder andere: Verbeterde voederconversie, meer uniformiteit en verbeterde gezondheid

 Primehumuc humus en humuszuur

 

productpaginastreep productpagina

Humus (humuszuur en fulvinezuur) hebben positieve effecten op de darmgezondheid bij kalveren positieve voordelen 

en kan leiden tot de volgende positieve voordelen

  1. Verbeterde voederconversie
  2. Meer uniformiteit
  3. Verbeterde gezondheid

 

PrimeHumic bevordert de opname van voedingsstoffen, vitaminen en mineralen. Houd uw landbouwhuisdier gezond en vitaal!

In de wetenschappelijk literatuur wordt een groot aantal positieve effecten toegeschreven aan aan humus (humuszuur en fulvinezuur), zoals een verbeterde darmgezondheid door beschermende, antibacteriële, antivirale en ontstekingsremmende eigenschappen, een verbeterd immuunsysteem, het binden van mycotoxines en het verminderen van stress (Islam et al., 2005). Bij kalveren leidt het voeren van humus tot een verbeterde groei en voederconversie en neemt het speengewicht toe, terwijl tegelijkertijd er minder diarreeproblemen worden waargenomen (Livestock R. Us, 2003, Cusack et al., 2008). Een onderzoek in Amerika heeft het voeren van humus vergeleken met het voeren van monensin (een groeipromotor in de VS), daaruit bleek dat humus ongeveer dezelfde werking heeft als monensin, dus een verhoogde groei en een lagere ammoniakuitstoot (McMurhpy et al., 2008). Ook Shi et al., (2001) concludeerde dat, in vitro, humus de ammoniakuitstoot verminderde (60,2% - 67,6%). Mede door deze positieve resultaten in de wetenschappelijke literatuur heeft BioAg Europe BV de effecten van PrimeHumic op rosé kalveren onderzocht en zijn we deze nog steeds aan het onderzoeken.

Bioag europe blad grijs VERBETERDE VOEDERCONVERSIE

Uit onderzoek bij 296 rosé stierkalveren is gebleken dat er een significant verbeterde voederconversie (p=0.040) werd waargenomen. De kalveren hebben dezelfde groei behaald, maar dan met significant minder voer (p=0.027).

De voeropname en de voederconversie

Voederconversie rundvee

Bioag europe blad grijs VERBETERDE GEZONDHEID

In het antibiotica gebruik zijn er geen grote verschillen waargenomen. Het gemiddelde aantal behandelingen per dier ligt in de Prime- Humic-groep op 1.71 en in de controlegroep op 1.84. Wel zijn er in de controlegroep meer kalveren naar de intensive care afdeling verplaatst, 10 humus-kalveren en 23 controlekalveren (p=0.010). Ten slotte zijn er in de controlegroep twee kalveren vervroegd afgevoerd vanwege een longontsteking, in de PrimeHumic-groep geen.

Verbeterde gezondheid rundvee

 

PrimeHumic beïnvloed de darmgezondheid positief

- Bevordert de ontwikkeling van de darmstructuur
- beschermt de darm tegen schadelijke invloeden
- verbetert de opname van voedingstoffen
- verbetert de algehele gezondheid

Bioag europe blad wit MEER UNIFORMITEIT

In het gemiddelde eindgewicht en groei is geen verschil waargenomen, maar de PrimeHumic-kalveren waren uniformer. De spreiding tussen de gewichten was dus minder.

Meer uniformiteit

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur