Humus en fulvinezuur bij landbouwhuisdieren

positieve effecten op de darmgezondheid bij verschillende landbouwhuisdieren.

De voordelen van humus (humuszuur en fulvinezuur) bij landbouwhuisdieren 

Uit wetenschappelijke literatuur en uit eigen onderzoeken blijkt dat het voeren van humuszuren verschillende positieve effecten heeft op de darmgezondheid van landbouwhuisdierenHet positief beïnvloeden van de darmgezondheid kan leiden tot bijvoorbeeld verbeterde vertering, verhoogde melkproductie, verbeterde voerefficiëntie en lagere voerkosten

Wij adviseren u graag over het juiste humus (humuszuur met fulvinezuur) en/of fulvinezuur product voor uw landbouwhuisdieren. Hieronder vindt u onze bevindingen bij verschillende landbouwhuisdieren.

Humus en fulvinezuur bij Melkvee

Melkvee

Humus en fulvinezuur bij kalveren

Kalveren

Humus en fulvinezuur bij varkens

Varkens

Humus en fulvinezuur bij paarden

Paarden

Darmgezondheid van landbouwhuisdieren

Ons humus product PrimeHumic heeft een duidelijk positief effect of de darmgezondheid. Darmgezondheid is belangrijk voor het optimaal functioneren van het lichaam. Optimale gezondheid en functionering van de darmen is een voorwaarde voor duurzame dierlijke productie, aldus Wageningen University & Research. 

Dit betekent voor landbouwhuisdieren:

• Betere vertering/minder mest
• Minder medicijn gebruik
• Sneller herstel na ziekte
• Betere vruchtbaarheid
• Verhoogde melkproductie

Betere vertering

Bij gebruik van PrimeHumic zien we duidelijk minder onverteerde restdelen in de mest. Daarnaast ruikt de mest minder en is de mestkwaliteit beter voor het land. Een verbeterde vertering ziet u al na twee tot drie weken.

Wij hoeven u waarschijnlijk niet uit te leggen dat onverteerde delen die we in de mest terugvinden naar verhouding veel geld hebben gekost. Deze onverteerde delen zijn ongebruikt door het spijsverteringssysteem van de koe getransporteerd en weer uitgepoept. Deze onverteerde delen hebben eigenlijk alleen maar geld gekost en geen baten opgeleverd (kosten van voer, arbeid en brandstof).

Minder mest, van betere kwaliteit

Minder onverteerde resten in de mest en een betere vertering in het maagdarmsysteem, resulteert in een reductie van de mestproductie. Een verbeterde vertering verhoogt de kwaliteit van de mest, wat weer een positief effect heeft op de bodem en waardoor ook de kwaliteit van de gewassen aantoonbaar verbetert

Minder medicijngebruik en betere vruchtbaarheid

Het is algemeen bekend dat een optimaal functionerend maagdarmsysteem belangrijk is voor een goede melkproductie en groei. Een gezonde darm betekent ook minder gebruik van medicijnen en verhoogde vruchtbaarheid. Dit merkt u al binnen een jaar tijd. Minder medicijngebruik is ook beter voor het milieu en oppervlaktewater. Opmerking van het RIVM: “Schadelijke effecten van de aanwezigheid van geneesmiddelen in het milieu op ecosystemen zijn echter wel bekend”.

Verhoogde melkproductie

Uit onderzoek is gebleken dat koeien die PrimeHumic toegevoegd krijgen aan hun voer, gemiddeld meer liters melk en meer kilogrammen vet en eiwit per dag produceren. Dit ziet u na al 6 à 8 weken of zelfs eerder. We constateren ook dat de koeien bij hoge temperaturen (hittestress) goed blijven produceren.

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur