Fulvinezuur, betere opname van voedingsstoffen en afvoer van zware metalen

Fulvinezuur is een transporteur en een cheleerder

1. Fulvinezuur verbetert de opname van voedingsstoffen
- Fulvinezuur is transporteur. Het bindt vitaminen, mineralen en spoorelementen en transporteert het door het lichaam. Hierdoor wordt de opname van voedingsstoffen verbeterd.

2. Fulvinezuur voert zware metalen af
- Fulvinezuur is een cheleerder. Dat wil zeggen dat het zich niet alleen bindt aan organisch materiaal, maar ook aan anorganisch materiaal. Hierdoor transporteert het ook zware metalen uit het lichaam.

Fulvinezuur wordt ingezet met de claim dat het de opname van vitaminen en mineralen bevorderd en dat het zware metalen afvoert vanuit het lichaam. Fulvinezuur is zeer klein molecuul dat opgelost is in water. Zuivere fulvinezuur is ongebonden, dat wil zeggen dat het geen mineralen en metalen aan zich gebonden heeft. Door de ongebonden staat van het molecuul, is fulvinezuur een uitstekende transporteur van mineralen, vitaminen, en spoorelementen en metalen. Fulvinezuur neemt voedingsstoffen op en geeft ze af binnen de cel. In de cel neemt het zware metalen op en voert deze af uit het lichaam. Dit is mogelijk doordat humus(zuur) en fulvinezuur beide chelaten zijn. Ze kunnen complexen vormen met mineralen, metaalionen en organische stoffen. Over het algemeen heeft humus(zuur) een sterkere bindingscapaciteit dan fulvinezuur. 

 

Bioag europe blad grijs HOE MAKEN HUMUSSUBSTANTIES ONDERSCHEIDT?

De vraag die hierbij naar boven komt is, hoe maken humussubstanties nu onderscheidt tussen de goede nutriënten die opgenomen moeten worden en de toxische stoffen die afgevoerd moeten worden. Hierover bestaan de volgende theorieën: 

  1. Een complex met een mineraal zorgt voor verandering van de elektrische lading waardoor het beter opgenomen wordt. In tegenstelling met complexen die gevormd worden met mineralen, hebben de complexen met toxische stoffen en zware metalen een neutrale lading, zijn onoplosbaar en worden daardoor moeilijk opgenomen door de darm. Het blijkt dat voor deze binding de pH een sterk bepalende factor is. Humus(zuur) en fulvinezuur hebben de capaciteit om metaalionen te binden en ze weer los te laten in een omgeving met een hogere pH of in de aanwezigheid van een hoge natrium concentratie. Hierdoor is het mogelijk voor humus substanties om de bio-beschikbaarheid van voedingsstoffen en metalen in de darm te beïnvloeden;
  2. Humus zorgt ervoor dat de permeabiliteit van het celmembraan vergroot wordt. Op deze manier faciliteert het, het transport van mineralen van bloed naar de cellen; 
  3. Humus heeft een sterke affiniteit voor potentieel toxische metalen. Een complex met aluminium of lood is stabieler dan een complex met calcium of magnesium, wat ervoor zorgt dat humus selectief kan binden aan toxische metalen.

 

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur