Humus en fulvinezuur inzetten bij tuinonderhoud - 

Een natuurlijke stap in de richting van chemievrij beheer met humus en fulvinezuur

Humus (humuszuur en fulvinezuur) en fulvinezuur producten inzetten voor tuinonderhoud

Om een (moes)tuin het gehele jaar door in optimale conditie te houden is met regelmaat specifiek onderhoud van belang. Of het nu gaat om een kleinschalige of grootschalige tuin of groenvoorziening, humus en fulvinezuur producten kunnen aan het onderhoud goed bijdragen. Bioag Europe levert basisproducten zoals Ful-Power (vloeistof) en Ful-Humix (korrel) voor u als hovenier die bijvoorbeeld liever zelf zijn compost en/of mestsoort mengt, en kant-en-klaar producten als de en CytoPlus, die dusdanig is samengesteld dat u als gebruiker zelf geen andere ingrediënten hoeft toe te voegen. Al deze humus en fulvinezuur producten zijn heilzaam voor en werkzaam bij alle planten en grasmatten. U kiest uw product op basis van het systeem dat u gebruikt en het resultaat dat u beoogt.

Bioag Europe is een onderzoek gestart met de volgende humus en fulvinezuur producten:

Bioag europe blad grijs FULVINEZUUR VOOR PLANTEN

Ful-Power is een hoogwaardig fulvinezuur product dat de voorkeur geniet van veel hoverniers vanwege het gebruiksgemak, zijn hoge biologische beschikbaarheid en het product als een chelaatvormer werkt. Ful-Power, dat fulvinezuur als enige actieve ingrediënt heeft, biedt een maximale toepasbaarheid in ieder meststofprogramma. Het fulvinezuur in Ful-Power wordt gewonnen via een gistingsproces dat een maximaal biologisch effect garandeert.

Compatibel met alle systemen
Gezuiverd door onze vernieuwende biologische verwerkingsmethode, is Ful-Power een fulvinezuur product dat compatibel is met vrijwel ieder systeem en heeft geen invloed op de Ph of ppm. Ful-Power is ideaal voor bladbespuiting, klonen en stekken, een betere ontwikkeling van de wortels en zaadactivering. Het product kan onder andere gebruikt worden voor hydrocultuur, aquacultuur en tuinbouw.

Wat kan van Ful-Power worden verwacht?
Verwacht grotere wortelvorming, verhoogde opname van voedingsstoffen en gezonder uitziende grassen en planten. Ful-Power minimaliseert spanningen van milieubelasting, of het nu stress of ziekte betreft. Daarnaast zal Ful-Power geen vlekken achterlaten, verstoppingen veroorzaken of gaan klonteren.

Bioag europe blad grijs HUMUS CONCENTRAAT (HUMUSZUUR EN FULVINEZUUR)

Ful-humix is een oplosbare, geconcentreerde humus poeder op basis van 52% humuszuur en 12% fulvinezuur. Dit krachtig activeringsmiddel verhoogt het rendement en opname van voedingsstoffen, verhoogt de cellulaire activiteiten op alle niveaus, stimuleert nuttige micro-organismen en zet rauwe organisch materiaal en meststoffen om in bruikbare vormen voor een snellere opname.

Kosteneffectieve bodemverbeteraar
Ful-Humix is naast een krachtig activeringsmiddel, ook een kosteneffectieve bodemverbeteraar. Dit product helpt bij het maximaliseren van het potentieel die een bodem te bieden heeft. Ful-Humix verhoogt het rendement van voedingsstoffen en creëert een gezondere groeiende omgeving, dit resulteert in sterkere planten. Ful-Humix voegt koolstof toe aan de bodem. Koolstof is niet alleen essentieel voor het evenwicht koolstof tot stikstof-verhouding, maar is ook waardevol voor het handhaven van een optimale microbiële gemeenschap.

Afbreekbaar
In tegenstelling tot ruwe of 'suspendeerbare' bestandsdelen, die vele jaren nodig hebben om af te breken, is Ful-Humix voor ongeveer 85% oplosbaar in water. Het is geconcentreerd en eenvoudig beschikbaar. Door een unieke productiemethode dat de effectiviteit van het product verbetert, is ongeveer 15% van de humus en mineralen onoplosbaar. Voor een betere opname is het verstandig om Ful-Humix voor de regen te strooien. Een andere optie is om Ful-Humix op te lossen in water. Full-Humix is het best te gebruiken in het begin van het seizoen.

Bioag europe blad wit HUMUS CONCENTRAAT MET ZEEWIER EN MICRONUTRIËNTEN

CytoPlus is een volwaardig product dat toevoeging van andere producten overbodig maakt. Het humuszuur en fulvinezuur in combinatie met oplosbaar zeewier en zeven micronutriënten hebben een positieve invloed op de kwaliteit en groei van gras, bloemen en planten - Perfect voor belangrijke groeitijden!

Langere levensduur bloemen en planten
Bij bloemen en/of planten die zich in het begin van de bloeifase of het knopstadium bevinden, kan met CytoPlus eenvoudig de bloei en kwantiteit worden verbeterd en de kwaliteit langer in stand worden gehouden. Daardoor kan er langer worden genoten van een bloem en/of plant.

Groenere grasmat
CytoPlus kan ook worden toegepast op gras. Vooral het humuszuur en het fulvinezuur in de CytoPlus voorziet gras van een grotere stikstofopname. Dit resulteert in een groenere kleur en een gezonder wortelstelsel vanuit een verhoogde fotosynthese. Voor een betere opname is het verstandig om CyctoPlus voor de regen te strooien. Een andere optie is om CyctoPlus op te lossen in water. CyctoPlus is vooral gunstig voor belangrijke overgangsperiodes.

Bioag europe blad grijs HUMUSZUUR CONCENTRAAT MET MICRONUTRIËNTEN

TM-7 is een oplosbaar droog poeder die bestaat uit Ful-Humix en zeven micronutriënten die nodig zijn voor de groei van planten.

Onmisbaar voor groei
Micronutriënten zijn onmisbaar voor de groei van gewassen. Het humuszuur en fulvinezuur bevorderen de opname van de micronutriënten door de plant. TM-7 stimuleert de bodem microbiële activiteit, verbetert de bewerking van de bodem, verhoogt spoorelementen en vermindert het gebruik van water.

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur