Ful-Power met fulvinezuur op de golfbaan - Keeps it green

Een natuurlijke stap in de richting van chemievrij beheer met humus en fulvinezuur

 Ful power

productpagina

Humus en fulvinezuur producten inzetten tegen onkruid in plaats van bestrijdingsmiddelen

Het gebruik van bestrijdingsmiddelen op sport- en recreatieterreinen buiten de landbouwsector moet sterk verminderen. De golfsport, met duurzaamheid hoog in het vaandel, kan hierin een voortrekkersrol spelen. Daarom heeft zij met de ondertekening van de Green Deal (Green Deal sportvelden 2020) ingezet op alternatieve bestrijdingsmiddelen bij terreinonderhoud. Bovendien neemt zij hierin het voortouw om tot het beste resultaat te komen: duurzaam sportplezier.

Duurzaam onderhoud: het kan!
In het kader van de Green Deals zijn we samen met de Hilversumsche Golf Club aan het kijken hoe de organische stoffen humus en fulvinezuur kunnen bijdragen aan vermindering van het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.
Met deze zogeheten biostimulanten hopen wij een grote stap te zetten in het verbeteren van de bodem als groeimedium en een gezondere, stressvrije grasplant. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat humus en fulvinezuur producten vooral nuttig zijn bij planten onder stress, zoals grasplanten.

Wat zijn biostimulanten?
Dit zijn natuurlijke substanties die geen kunstmest of pesticide zijn, die de gezondheid en de groei van de plant stimuleren. Zij kunnen de stofwisseling verhogen en verbeteren de beschikbaarheid van voedingsstoffen, versnellen ontkieming en celontwikkeling en verhogen de opnamecapaciteit van plantencellen of zelfs de bodem. Ful-Power – met zuiver fulvinezuur als belangrijkste bestanddeel – is daar een voorbeeld van.

Bioag europe blad wit PRAKTIJKVOORBEELD HILVERSUMSCHE GOLF CLUB

Gedurende de periode van 25 mei t/m 31 augustus 2016 is Ful-Power getest op de greens van de Hilversumsche Golf Club. Daarbij is gekeken naar de ontwikkeling van:

1. Algemene vitaliteit grasbestand
2. Wortelgroei in lengte en vitaliteit
3. Dikte viltlaag
4. Kiemresultaat ingezaaide grassen
5. Bodemtemperatuur
6. Bodemvochtpercentage
7. Schimmelziekten en eventuele bestrijding
8. Bemesting

In twee vakken van de green waarvan de viltdikte en de wortellengte gelijk was, werd het eerste vak (CH-1)– naast de normale behandeling – 5 keer bespoten met 5ml/liter Ful-Power. Na de testperiode (mei-september) bleek in het deel wat met Ful-Power behandeld was de wortellengte en wortelmassa bijna verdubbeld te zijn. 

pluggen 31augustus golfbanen

 

 

 

Pluggen 31 augustus 2016, links de
plug behandeld met Ful- Power

 

 

  

Rechts Significant meer haarwortels

Significant meer haarwortels
en wortelmassa

 

De pluggen zijn vervolgens professioneel gespoeld om de wortelmassa te wegen. Dit resulteerde in onderstaande grafiek.

wortelmassa humus fulvinezuur golfbaan

beworteling CH 1

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur