Ful-Power met fulvinezuur bij pootaardappelen - een boost voor pootaardappel en opbrengst

Voordelen zijn onder andere: Hogere opbrengst en betere sortering 

 Ful power

productpagina

Fulvinezuur producten een boost voor pootaardappel en opbrengst

Gebruik van fulvinezuur leidt tot een hogere opbrengst pootaardappelen van 12 tot 21 procent. Dat hebben meerjarige proeven in Flevoland en Groningen aangetoond. De meeropbrengst is te danken aan het fulvinezuur product Ful-Power. Deze humusstof zorgt voor een verbeterde opname van voedingstoffen uit de grond en afgifte in de plant. Behalve in een hogere opbrengst resulteert gebruik van Ful-Power in een veel groter aandeel pootaardappelen in de gewenste maatvoering 35/55.

Fulvinezuur is een natuurproduct dat gewonnen wordt uit humusafzettingen. Bioag Europe wint fulvinezuur uit oude humuslagen die ontstaan zijn uit zoetwaterbronnen. Ouderdom en kwaliteit van het water bepalen de kwaliteit van het zuur. Fulvinezuur bindt voedingstoffen en mineralen aan zich en zet deze zonder verlies af in de cellen van de plant. Vervolgens neemt het in de plantencel zware metalen op en voert deze af. Fulvinezuur zorgt voor gezonde gewassen met hogere weerstand hierdoor vermoeden wij dat de aardappelen minder vatbaar zijn voor phytophthora. Dit onderzoek willen we de aankomende jaren verder uitwerken. Ful-Power is een aanvulling op het bestaande voedingsplan en heeft geen invloed op de kwaliteit van de grond. Aan Ful-Power worden, in tegenstelling tot andere fulvineproducten, geen chemicaliën of conserveringsmiddelen toegevoegd.

Wat zijn de resultaten?

Proeven op zand en klei Bij proeven met poot- en consumptieaardappelen waarbij Ful-Powerwordt gebruikt, worden al drie jaar op rij hogere opbrengsten genoteerd. Proefrooiingen van pootaardappelen laten dit jaar in augustus 9-14% meer totale opbrengst zien en 4-19% meer opbrengst in maat 35-55. De eerste proefrooiingen voor consumptie- en zetmeelaardappelen tonen 5% meer opbrengst en 11% meer opbrengst in maat 45-60+.

Maatvoering proefrooien pootaardapelen

 


Wat kost Ful-Power?

Voor een doeltreffende behandeling van uw gewassen heeft u per vier weken slechts een dosering van 1 liter per ha nodig. Omgerekend per ha kost u dit € 43,- (2x spuiten) tot € 65,- (3x spuiten). Een minimale investering voor een maximale opbrengst!

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur