Onze humus en fulvinezuur

Vele soorten humus op de markt

De kwaliteit van humus (humuszuur en fulvinzuur) en fulvinezuur kunnen per leverancier erg verschillen.

Wij vermelden hier aan welke eigenschappen onze humus en fulvinezuur voldoen en staan er een aantal vuistregels om de kwaliteit van deze humusstoffen te bepalen.

  1. De humus (humuszuur en fulvinezuur) van Bioag
  2. De fulvinezuur van Bioag
  3. De kwaliteit van fulvinezuur 
  4. De kwaliteit van humuszuur gemaakt 
  5. Beoordelingsmodel humussubstanties 

De humus (humuszuur en fulvinezuur) van Bioag

Er worden vele soorten humus verkocht. De werking kunnen verschillend zijn door bijvoorbeeld de samenstelling en/of de leeftijd van de humus. Onze humus heeft de volgende positieve  eigenschappen:

- ontstaan in de krijttijd (+/- 40 miljoen jaar oud);
- oplosbaar in water bij een ph waarde van 6 en lage kalk;
- humuszuur 52% en fulvinezuur 12% (gemeten volgen het procedure van de IHSS (International Humic Subtance Society);
- door de oplosbaarheid makkelijk opneembaar door het lichaam;
- zeer lage dosering, 1 gram per 200 kg lichaamsgewicht.

De fulvinezuur van Bioag

Er worden verschillende soorten fulvinezuur aangeboden en de naam wordt erg gemakkelijk gebruikt. Vaak wordt het product aangeboden als fulvinezuur maar zitten er nog veel elementen aan gebonden. Dit is te beoordelen door de smaak en kleur. Zuivere, ongebonden fulvinezuur is smaakloos en heeft een goudgele kleur.

Door een uniek procedé (fermentatieproces) heeft BioAg het voor elkaar gekregen om de fulvinezuur los te krijgen van de humus. Dit duurt ongeveer 3-4 maanden, dan is de fulvinezuur ontbonden van de elementen van de humuszuur.

Het grote voordeel is dat de fulvinezuur zich kan binden aan verschillende elementen die worden ingenomen. Hierdoor wordt de opname van voedingstoffen verbeterd ( door plant, dier en mens) en worden de toxines en zware metalen afgevoerd.

De kwaliteit van fulvinezuur

De precieze structuur en eigenschappen van humuszuur en fulvinezuur is erg afhankelijk van de bron waaruit het geïsoleerd is en de methode die hierbij gebruikt is. De kwaliteit van Fulvine- en Humuszuur kan daardoor sterk verschillen per leverancier. Een aantal vuistregels om de kwaliteit van fulvinezuur te bepalen:

  • - Voor puur fulvinezuur geldt dat de kleur lichtgeel moet zijn. De kleur duidt op de zuiverheid.
  • - Fulvinezuur moet zo ongebonden mogelijk zijn, zodat het zich kan binden aan voedingsstoffen. Een goede manier om de puurheid van fulvinezuur te bepalen is smaak. Fulvinezuur hoort smaakloos te zijn.
  • - Fulvinezuur is volledig oplosbaar. In water mag zich dus geen afzetting vormen op de bodem.

De kwaliteit van humuszuur

Er is ook behoorlijk wat variatie in de kwaliteit van humuszuur. De definitie van humuszuur verschilt behoorlijk per aanbieder. Sommige verkopers zien humuszuur en fulvinezuur als één stof. Een vuistregel om de kwaliteit van humuszuur te beoordelen:

  • - Hoe donkerder van kleur, hoe meer mineralen het aan zich bindt. Donkerder duidt dus op rijkdom.


Ieder mens krijgt humuszuur en fulvinezuur binnen via het voedsel. Maar door het gebruik van kunstmest, bestrijdingsmiddelen en ouderdom van landbouwgronden, wordt de humuslaag langzamerhand onttrokken van de bodem. Hierdoor krijgt de mens minder fulvine- en humuszuur binnen op natuurlijke wijze.

Beoordelingsmodel humussubstansies 

kwaliteit humus fulvinezur

Nieuwsbrief

Voor het laatste humus en fulvinezuur nieuws

 

 

Over BioAg Europe

Blaadje logo bioag euBioAg Europe bestaat uit een team van specialisten in het winnen van natuurlijke humus en fulvinezuur producten voor de agrarische sector, hoveniers en de industrie. Naast het verstrekken van deze unieke producten, heeft BioAg Europe ook als doel de bekendheid van humus en fulvinezuur in algemene zin te kunnen vergroten.

Lees hier onze Privacy verklaring

Zo kunt u ons bereiken

Telefoon: 036-5239690 
Email: info@bioag.eu
Facebook: /fulvinezuur
Twitter: @fulvinezuur